Blog
11
08
2011

Διακοπές και διατροφή

Από dimitranaskari 0

Σε κανέναν μας δεν αρέσει να μιλάει για δίαιτες εν μέσω διακοπών. Είναι, άλλωστε, η μόνη περίοδος που αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο και απαλλαγμένο από τις απαγορεύσεις του χειμώνα. Ωστόσο, μερικές πολύ απλές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε στην παραλία και καθόλη τη διάρκεια των διακοπών μας θα μας βοηθήσουμε να μην πάρουμε περιττά κιλά, που θα δεινοπαθήσουμε από Σεπτέμβρη για να χάσουμε.

Τι πιο ωραίο και δροσιστικό να πάρουμε μαζί μας στην παραλία μερικά φρούτα, όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, βανίλιες που μπορούμε εύκολα να καταναλώσουμε, αποφεύγοντας έτσι διάφορα σνακ, που παχαίνουν, όπως κουλούρια, μπισκότα. Αποφύγετε το ψωμί και φτιάξτε σπιτικά σάντουιτς, κόβοντας μεγάλα κομμάτια ντομάτας για να αντικαταστήσει το ψωμί ή και ένα μεγάλο φύλλο μαρουλιού για να κλείσετε μέσα σε αυτά τα υλικά της αρεσκείας σας.

Όλοι τώρα θα φάμε σε ταβέρνες και εστιατόρια του νησιού κάτι παραπάνω, αλλά καλό είναι να αποφύγουμε πατάτες ή πάσης φύσεως τηγανητά και να προτιμήσουμε πράσινες σαλάτες και λαχανικά, όπως αμπελοφάσουλα που είναι της εποχής και ό,τι άλλο ψητό και στη σχάρα επιθυμούμε.

Ακόμα και για το σπίτι, είναι προτιμότερο να έχουμε έτοιμα πλυμένα λαχανικά, όπως καρότα και αγγούρια, όπου γρήγορα και εύκολα μπορούμε να τα απολαύσουμε με ένα απλό dressing γιαουρτιού (με λίγο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και λεμόνι). Δροσιστικό και απολαυστικό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply