Η σκέψη, η εργασία, η επιμονή, η αφοσίωση ενός ανθρώπου. Που πίστεψε στον άνθρωπο, μελέτησε το ανθρώπινο σώμα και εφηύρε σχεδόν από την αρχή την κίνηση του.

 

Joseph Pilates.

 

Ασθενικός από παιδί, ο Joseph Pilates έβαλε σκοπό της ζωής του να ξεπεράσει τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν. Ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες, το bodybuilding,  την ενόργανη. Υπήρξε επαγγελματίας μποξέρ, δύτης, ακροβάτης και εκπαιδευτής στην αστυνομία και την Scotland Yard. Εκεί άρχισε να αναπτύσσει το δικό του σύστημα, μελετώντας αναλυτικά την γιόγκα και παρατηρώντας τη φυσική στάση των ζώων.

modus vivendi elements_AZULEJO LG black

Η μέθοδος του που αρχικά θα ονομαστεί Contrology, διδάσκει τον απόλυτο έλεγχο του νου πάνω στο σώμα. Μας μαθαίνει να ελέγχουμε καλύτερα το σώμα μας και μας βοηθάει να αποκτήσουμε ευλυγισία, συντονισμό και καλύτερη ισορροπία.

 

Εστιάζει στον κορμό και ενεργοποιεί το κέντρο μας, δουλεύοντας και δυναμώνοντας τους πιο εσωτερικούς κοιλιακούς, που στηρίζουν την σπονδυλική μας στήλη και μας κρατούν σταθερούς.

Μια πορεία κοντά έναν αιώνα που συνεχίζει, εξελίσσεται και ανανεώνεταιΤο επώνυμο που έγινε συνώνυμο μιας ολόκληρης σχολής άσκησης και εκμάθησης του ανθρώπινου σώματος, μιας ολόκληρης φιλοσοφίας.

"Σε 10 μαθήματα θα νιώσεις τη διαφορά στο σώμα σου, σε 20 μαθήματα θα δεις τη διαφορά και σε 30 μαθήματα θα έχεις καινούριο σώμα"
Joseph Pilates