Blog
27
03
2012

Νιώθετε πεσμένοι; Δοκιμάστε αυτές τις τροφές που ανεβάζουν την διάθεση

Από dimitranaskari 0

Νιώθετε σαν να μην έχετε κέφι και διάθεση για τίποτα; Για δοκιμάστε αυτές τις τροφές: υπάρχουν ορισμένα φαγητά που κρατούν τις ορμόνες μας σε ισορροπία και μας βοηθούν να έχουμε μια πιο ήρεμη και με λιγότερο στρες καθημερινότητα.

Χαλαρωτικό νούμερο 1: Οι πιπεριές, πλούσιες σε βιταμίνη C, αναστέλλουν την παραγωγή της ορμόνης του στρες, κορτισόλης. Από αυτές οι κίτρινες έχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα, ενώ ακολουθούν οι κόκκινες και τελευταίες οι πράσινες.

Μια χούφτα καρύδια έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς. Τώρα μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης έρχεται να αποδείξει ότι τα καρύδια, μαζί με τα αμύγδαλα και τα φουντούκια, ενεργοποιούν τη σεροτονίνη, την ορμόνη που μας ‘ανεβάζει το κέφι’. Προτιμήστε τα ωμά!

Το αβοκάντο ως μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β αυξάνει και αυτό τη σεροτονίνη, ενώ χάρη στο κάλιο που περιέχει, κράταει σε χαμηλά επίπεδα την πίεση στο αίμα.

Από τα όσπρια, μισή κούπα ρεβύθια, πλούσια σε φολικό οξύ είναι ικανή να κινητοποιήσει την παραγωγή ντοπαμίνης, του νευροδιαβιβαστή που τόσο έχει συνδεθεί με την ευχαρίστηση και τη χαρά.

Σαρδέλες και άλλα ψαρικά, που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα Ωμέγα 3 μπορούν να μας κάνουν να αισθανθούμε πιο ήρεμοι. Μια έρευνα του Ohio State University αναφέρει ότι άνθρωποι που κατανάλωναν φαγητά πλούσια σε Ωμέγα 3 ήταν 20% λιγότεροι αγχωμένοι από εκείνους που δεν έτρωγαν τέτοιες τροφές.

Τέλος, ο ηλιόσπορος, πλούσιος σε μαγνήσιο, μπορεί με τη σειρά του να μας φτιάξει τη διάθεση, καθώς η έλλειψη μαγνησίου μειώνει την παραγωγή ντοπαμίνης. Κάτι φαίνεται ξέρουν όσοι τα μασουλάνε στο σινεμά βλέποντας δραματικές ταινίες…

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply