Blog
04
03
2012

Βιταμίνες για γερά …μεγάλα μυαλά

Από dimitranaskari 0

Λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, το σύμπλεγμα βιταμινών Β, καθώς και οι βιταμίνες C, D και E φαίνεται να βοηθούν την καλή διανοητική λειτουργία των ατόμων τρίτης ηλικίας. Αυτό έδειξε μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στις αρχές του χρόνου στο τεύχος του αμερικάνικου Neurology, σύμφωνα με την οποία επιστήμονες μέτρησαν τα επίπεδα αίματος αυτών των συστατικών σε 104 άνδρες και γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 87 χρόνια και βρήκαν ότι τα άτομα με τα υψηλότερα ποσοστά των βιταμινών B, C, D και E στο αίμα τους πέτυχαν καλύτερα αποτελέσματα σε διαφόρων ειδών τεστ ευφυίας.

Τα λιπαρά οξέα Ωμέγα 3 και αυτά με τη σειρά τους βοηθούν, σύμφωνα με την έρευνα, στην καλή γνωστική λειτουργία, ενώ συνδέονται και με πιο υγιή αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο. Όπως είναι φυσικό, υψηλά επίπεδα τρανς λιπαρών στο αίμα έδειξαν φτωχή διανοητική λειτουργία και μικρότερη εγκεφαλική δραστηριότητα.

Τι πιο λογικό, λοιπόν, να καταναλώνει κανείς σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται ψάρια, λαχανικά, φρούτα τόσο απαραίτητα τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό;

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply