Blog
15
01
2013

Τσάι ή καφές; Η μήπως τσάι από καφέ;

Από dimitranaskari 0

Στο μέχρι τώρα ερώτημα τσάι ή καφές φαίνεται να προστίθεται και μια νέα επιλογή. Το τσάι από καφέ. Μία έρευνα που αναδημοσιεύτηκε στο ειδησεογραφικό portal News. com.au αναφέρει ότι Βρετανοί και Γάλλοι ερευνητές δημιούργησαν ένα αφέψημα που μοιάζει με τσάι, αλλά παρασκευάζεται από φύλλα και όχι κόκκους καφέ και μάλιστα είναι πιο υγιεινό και από τον καφέ και από το τσάι.

Η επιστημονική ομάδα των Βρετανικών Βασιλικών Βοτανικών Κήπων Kew και ερευνητές από την Κοινή Ερευνητική Μονάδα για τις Γεωργικές Καλλιέργειες του Μονπελιέ, που συνεργάστηκαν για την παρασκευή αυτού του νέου ροφήματος, αναφέρουν ότι το νέο αυτό αφέψημα έχει μια ‘πιο κοντά στη γη’ γεύση, καθώς περιέχει μικρή ποσότητα καφεΐνης και δεν είναι ούτε τόσο πικρό όσο ο καφές, ούτε τόσο δυνατό όσο το τσάι.

Κούπα από την Ολλανδέζα σχεδιάστρια Εsther Ηorchner (www.estherhorchner.nl)

Κούπα για τσάι από την Ολλανδέζα σχεδιάστρια Εsther Ηorchner (www.estherhorchner.nl)

Ο ερευνητής Δρ Άαρον Ντέηβις, αναφέρει ότι τα φύλλα του καφέ ήταν για πολλά χρόνια παραγνωρισμένα και γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιούσαμε τους κόκκους του καφέ, που περιέχουν λιγότερες υγιεινές ουσίες, για την κατασκευή του δημοφιλούς μας ροφήματος.

Τα φύλλα του περιέχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από το συμβατικό τσάι, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων και του διαβήτη, καθώς και μια φυσική χημική ουσία, τη μανγκιφερίνη που υπάρχει εν αφθονία στο μάνγκο και καταπολεμά τις φλεγμονές στον οργανισμό, μειώνει τη χοληστερόλη και προστατεύει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου.

Για την ώρα, το αφέψημα αυτό πωλείται μόνο σε λίγα καταστήματα υγιεινών τροφίμων παγκοσμίως, αλλά ελπίζουμε να μπορέσουμε άμεσα να το δοκιμάσουμε και εμείς.

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply