Blog
05
07
2011

Τι γνωρίζετε για τη διατροφή μας; Μέρος Β’

Από dimitranaskari 0

Ενδιαφέροντων στοιχείων διατροφής η συνέχεια:

  • Γνωρίζετε ότι τρώμε αυτό που βλέπουμε; Βάλτε μπροστά σας ένα μπολ γεμάτο με καραμέλες και θα δείτε ότι οι καραμέλες αυτές σύντομα θα εξαφανιστούν, κάτι που δε θα συνέβαινε αν βρίσκονταν μακρυά ή στο ντουλάπι της κουζίνας.
  • Γνωρίζετε ότι οι ετικέτες των τροφίμων επηρεάζουν την αντίληψη της γεύσης μας; Όλοι μας έχουμε την τάση να πιστεύουμε και να παρηγορούμαστε απο τι είναι γραμμένο σε μια ετικέτα, και ειδικά αν αναφέρεται σε μια τροφή με χαμηλά λιπαρά. Ωστόσο, πολλές φορές καταλήγουμε να υπερκαταναλώνουμε τέτοιου είδους τροφές, τρώγοντας πολύ παραπάνω από την προτεινόμενη δοσολογία, καταργώντας, έτσι, την υγιεινή τους δράση.
  • Γνωρίζετε ότι η διάρκεια που μασάμε την τροφή μας καθορίζει και την όρεξή μας; Το να μασάει κανείς αρκετή ώρα το φαγητό του τού δίνει περισσότερο χρόνο να συνειδητοποιήσει την πείνα του και έτσι να φάει την αντίστοιχη ποσότητα. Σύμφωνα με μία έρευνα, αν κάποιος μασήσει αμύγδαλα 25 με 40 φορές πριν τα καταπιεί, θα χωνέψει περισσότερα από τα ακόρεστα λιπαρά τους, δίνοντάς του το συναίσθημα ότι χόρτασε, από ότι αν τα μάσαγε 10 φορές.

  • Γνωρίζετε ότι τα παιδιά μας αντιγράφουν τις διατροφικές μας συνήθειες; Τα παιδιά βλέπουν και παρατηρούν τα πάντα και μιμούνται εξαιρετικά. Δεν μπορούμε εύκολα να τα ξεγελάσουμε. Οπότε έχετέ το υποψη σας την επόμενη φορά που θα αφήσετε το κουνουπίδι από το πιάτο σας για να τσιμπήσετε μερικές από τις τηγανητές πατάτες.
  • Γνωρίζετε ότι όταν βάζουμε φαγητό σε ένα μεγάλο μπωλ, τρώμε πολύ περισσσότερο, ακόμη και αν δεν μας αρέσει τόσο; Φαντάζομαι όλοι έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να έχει καταβροχθίσει ένα τεράστιο μπολ ποπ κορν στο σινεμά ακόμα και τις φορές που δεν πεινάμε τόσο. Την επόμενη φορά που θα κάτσετε μαζί με τα παιδιά σας να δείτε τηλεόραση ή να παίξετε, δοκιμάστε να γεμίσετε ένα μπολ με φρεσκοκομμένα φρούτα ή λαχανικά.

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply