Blog
02
02
2019

Τα 5 πιο συχνά λάθη σε ένα μάθημα pilates

Από Elina Vaki 0

To pilates χαρίζει ένα δυνατό και υγιές σώμα, δίνει ευλυγισία, συντονισμό και απόλυτο έλεγχο… αρκεί βέβαια να γίνεται σωστά. Βασική προϋπόθεση για να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από τα ευεργετικά οφέλη του pilates, διότι το πιλάτες είναι φιλοσοφία, έχει τεχνική, απαιτεί συγκέντρωση και αφοσίωση.

Άλλωστε αυτό εννοούσε και ο Joseph Pilates όταν έλεγε

Σε 10 μαθήματα θα νιώσεις τη διαφορά. Σε 20 θα δεις τη διαφορά. Σε 30 θα έχεις ένα διαφορετικό σώμα!

Και είναι αλήθεια, εφόσον κάνεις σωστά και με ακρίβεια όλες τις ασκήσεις και επαναλήψεις. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο.

Ποια είναι, λοιπόν, τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν κάνουμε πιλάτες;

Λάθος νο1: Ξεχνάμε να αναπνέουμε: εστιάζουμε τόσο πολύ στην κάθε άσκηση, προσπαθούμε να συντονίσουμε διαφορετικές κινήσεις και να απομονώσουμε διαφορετικές μυικές ομάδες που ξεχνάμε να αναπνεύσουμε. Αλλά η σωστή αναπνοή είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να εκτελέσουμε την κάθε άσκηση, θα δυναμώσει τους κοιλιακούς και θα ηρεμήσει το μυαλό μας.

Λάθος νο2: Ανεβάζουμε τους ώμους στα αυτιά. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη, καθώς οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε στην αρχή να διαχωρίσουμε πόσο διαφορετικά δουλεύουν οι ώμοι και πόσο διαφορετικά οι ωμοπλάτες και να αντιληφθούμε ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα. Πρέπει να δυναμώσουμε με ειδικές ασκήσεις την ωμοπλάτη μας και να προσπαθούμε να μην βάζουμε ένταση στο πάνω μέρος του κορμού και στο λαιμό μας, ειδικά αν υποφέρουμε από αυχενικό.

Λάθος νο3: Ξεχνάμε να δουλεύουμε συνέχεια τους κοιλιακούς μας. Είτε κάποιος εκτελεί ασκήσεις για τα πόδια, είτε για τα χέρια και όλο τον κορμό, πρέπει να είναι συνέχεια ενεργοποιημένοι οι κοιλιακοί του. Αυτοί είναι που θα σταθεροποιήσουν την λεκάνη μας, θα δυναμώσουν όλο μας το σώμα, αλλά θα βοηθήσουν το σώμα μας να αποκτήσει την ιδανική του στάση.

Λάθος νο4: Ρίχνουμε το βάρος στη λεκάνη, ειδικά όταν στεκόμαστε όρθιοι. Και αυτό έχει να κάνει με την κοιλιά μας… Οι κοιλιακοί μας όσο δυναμώνουν τόσο μας βοηθούν να κρατάμε τη σωστή μας στάση, έτσι ώστε να μην αφήνουμε καθόλου το βάρος μας να πέφτει στη λεκάνη και, έτσι, να επιβαρύνουμε τη μέση μας.

Λάθος νο5: Νομίζεις ότι όσο πιο γρήγορα και όσο περισσότερες επαναλήψεις, τόσο καλύτερα. Λάθος. Στο πιλάτες ρόλο παίζει η ποιότητα και όχι η ποσότητα, η σωστή άσκηση και η σωστή επανάληψη. Εφόσον εκτελούμε με ακρίβεια και συγκέντρωση τις ασκήσεις, θα μπορέσουμε να δούμε πάνω μας άμεσα και γρήγορα αλλαγή στο σώμα μας, αλλά και στην διάθεσή μας.

Ποιος είπε ότι το pilates είναι εύκολη υπόθεση;

Συντάκτης: Elina Vaki

Comment
0

Leave a reply