Blog
26
03
2013

Ο μύθος της τσιχλόφουσκας

Από dimitranaskari 0

Μασάτε τσίχλα για να μην τρώτε; Μάλλον θα σταματήσετε να το κάνετε, διότι μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο έρχεται να αμφισβητήσει την κοινή παραδοχή ότι η τσίχλα μπορεί να μας βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Πηγή: Fitsugar

Μπορεί η μέντα να δρα κατασταλτικά ως προς την όρεξή μας και η τσίχλα να μειώνει, έστω και προσωρινά, το αίσθημα της πείνας,  ωστόσο η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που μασούν τσίχλα δεν καταναλώνουν απαραίτητα λιγότερες θερμίδες ούτε κάνουν πιο σωστές διατροφικά επιλογές.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι έτρωγαν μεν λιγότερα σνακ, αλλά έτρωγαν μεγαλύτερα γεύματα, καταναλώνοντας τελικά περίπου τον ίδιο αριθμό θερμίδων με εκείνους που δεν μασούσαν τσίχλα. Και όχι μόνο αυτό, τα γεύματά τους ήταν και λιγότερα θρεπτικά, καθώς η γεύση της τσίχλας αλλοιώνει τις υπόλοιπες γεύσεις στον ουρανίσκο, καθιστώντας τα φρούτα και τα λαχανικά πικρά και άνοστα.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε μια τσίχλα για ωραία γεύση ή καθαρή αναπνοή, αλλά ας μην εναποθέτουμε όλες μας τις ελπίδες για να χάσουμε κιλά σ’ ένα κομμάτι τσίχλας…

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply