Blog
07
02
2019

Οι μύθοι του πιλάτες: η συνέχεια

Από Elina Vaki 0

Είναι μόνο για γυναίκες, είναι αυτό με τις μπάλες, είναι σαν τη γιόγκα, δεν είναι αρκετά δυνατό…  Αυτά είναι μόνο μερικά από τα σχόλια που κατά καιρούς έχουμε ακούσει όλοι όσοι ασχολούμαστε με το πιλάτες. Αυτά και ακόμη περισσότερα. Κάποιους μύθους τους έχουμε ήδη καταρρίψει σε προηγούμενο post, ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε μερικούς ακόμη…

Μύθος νο1: Το πιλάτες είναι σαν την yoga.

Μπορεί το πιλάτες και η γιόγκα να μοιράζονται τις ίδιες αρχές, ότι η άσκηση κινητοποιεί ταυτόχρονα σώμα, μυαλό και πνεύμα, ωστόσο η τεχνική για να το πετύχεις διαφέρει από πρακτική σε πρακτική. Η γιόγκα και πιλάτες προσεγγίζουν την κίνηση με πολύ διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετική αναπνοή, διαφορετικές ασκήσεις και, έστω και αν μοιράζονται από κοινού κάποιες ασκήσεις, η φιλοσοφία τους διαφέρει σημαντικά.

Μύθος νο2: Με το πιλάτες δεν ιδρώνεις, άρα δεν χάνεις λίπος

Αυτό μπορεί να είναι μέχρι ενός σημείου σωστό. Δεν είναι η αερόβια άσκηση ή το τρέξιμο που θα σε κάνει να ιδρώσεις. Ωστόσο όσο πιο πολύ εξελίσσεσαι στο πιλάτες, τόσο πιο δύσκολες ασκήσεις εκτελείς και άρα ιδρώνεις, χάνεις λίπος. Ειδικά με το HiiT pilates, το διαλειμματικό πρόγραμμα διαλειμματικής άσκησηςξυπνάμε και ενεργοποιούμε τον μεταβολισμό μας με ένα συνδυασμό ασκήσεων αερόβιας και αναερόβιας πρακτικής, ιδρώνουμε, καίμε θερμίδες και χάνουμε λίπος.

Μύθος νο3: Το πιλάτες είναι μόνο για ευλυγισία

Σίγουρα το πιλάτες βοηθάει στην ευλυγισία, που είναι τόσο απαραίτητη για την αποφυγή τραυματισμών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνο αυτό.. Ταυτόχρονα βελτιώνει τη φυσική δύναμη και αντοχή,  δυναμώνει όλο το σώμα και βοηθάει στην ισορροπία. Απαιτεί εξαιρετική συγκέντρωσηακρίβεια και συντονισμό για να εκτελεστούν σωστά οι ασκήσεις. Και όσο πιο σωστά εκτελείς μία άσκηση τόσο μεγαλύτερη διαφορά και βελτίωση βλέπεις πάνω στο σώμα σου.

Μύθος νο4: Το πιλάτες είναι μόνο για γυναίκες.

Ένας τρόπος εκγύμνασης που εφηύρε και ανέπτυξε ένας άνδρας ο Joseph H. Pilates πώς μπορεί να απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε γυναίκες; Το έχουμε αναφέρει ξανά σε αυτό το blog πως μία μέθοδος με αμέτρητες ασκήσεις για τον άνω κορμό, τα χέρια και βέβαια για την κοιλιά κάθε άλλο παρά γυναικεία φαντάζει.

Εσείς θα μείνετε στους μύθους;

Συντάκτης: Elina Vaki

Comment
0

Leave a reply