Blog
18
03
2016

Μπορείς να «ακούσεις» το σώμα σου;

Από Elina Vaki 0

Την προηγούμενη βδομάδα πήγα στο Μιλάνο με τις φίλες μου. Περάσαμε ένα σούπερ τριήμερο, όμως στο γυρισμό ήρθα αντιμέτωπη με έναν λαιμό τόσο κλειστό που δεν μπορούσα να μιλήσω για 2 μέρες. Δεν ήταν ίωση, οι αμυγδαλές μου δεν ήταν ερεθισμένες και δεν πήρα αντιβίωση ή κάποιο άλλο φάρμακο για να γίνω καλά. Ήταν, απλά, ο τρόπος που διάλεξε το σώμα μου για να μου πει πως δεν του φέρομαι σωστά!

Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό έχω ασχοληθεί με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, έχω αγχωθεί και δεν έχω αφιερώσει τον χρόνο που θα έπρεπε στον εαυτό μου. Μήπως σας θυμίζει κάτι;

Μπορείς να ακούσεις το σώμα  σου_Modus Vivendi Yoga

Ο κόσμος που ζούμε είναι τόσο γρήγορος και δε συγχωρεί καμία καθυστέρηση. Τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς, τρέχουμε να τα προλάβουμε και να ικανοποιήσουμε τα κοντινά μας πρόσωπα όσο πιο πολύ γίνεται. Με αποτέλεσμα να ξεχνάμε τον εαυτό μας και να μην «ακούμε» το σώμα μας. Πολλοί επιστήμονες έχουν αποδεχθεί πως το σώμα είναι πιο σοφό απ’ ότι νομίζουμε. Μας προειδοποιεί όταν κάτι δεν πάει καλά, μας δείχνει τα σημάδια που πρέπει να προσέξουμε και αντιδρά σε κάθε μεταβολή της διάθεσης μας. Αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε αρκετά προσεκτικοί και ήρεμοι για να το «ακούσουμε».

Αυτό το Σάββατο στις 10:30 στο  modus vivendi pilates studio θα κάνουμε ασκήσεις αναπνοής στρέφοντας τη συνείδησή μας εσωτερικά και θα παρατηρήσουμε κάθε αλλαγή στο σώμα μας.

Συντάκτης: Elina Vaki

Comment
0

Leave a reply