Blog
10
02
2011

Μήπως βαρεθήκατε να είστε μονίμως κουρασμένοι;

Από dimitranaskari 0

Μία γρίπη που είχα 10 ημέρες πριν με ανάγκασε να σκεφτώ πιο σοβαρά τι τρώω και όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, ανακάλυψα και εγώ το υπέρτατο αγαθό της ζωής, την υγεία!!! Τι πραγματικά σημαίνει ν’ ακούς το σώμα σου και έξω από το χώρο της γυμναστικής και του χορού, Τι σημαίνει ν’ αγαπάς το σώμα σου και να το σέβεσαι!

Και ενώ παλεύω ακόμα με τις ζαλάδες μου…. και προσπαθώντας να ισορροπήσω τα θέλω μου με τις σωματικές ανάγκες μου, ψάχνω να βρω ένα χώρο στην ιατρική που θα μπορεί να με καλύψει ως ασθενή και ως προσωπικότητα. Δεν σας κρύβω ότι η εναλλακτική ιατρική με κεντρίζει περισσότερο και η ιδέα της πρόληψης πριν νοσήσω με ανακουφίζει ακόμα περισσότερο.

Ο Dr Richard Ash δημιούργησε το Ash center για να μας μυήσει σ’έναν εναλλακτικό τρόπο θεραπείας και να μας μάθει τη σημασία της ισορροπίας του ph στον οργανισμό μας. Τι είναι οι αλκαλικές τροφές και τι οι όξινες;  Η διατάραξη της ισορροπίας του ph μπορεί να προκαλέσει κακό στον οργανισμό μου;

Ναι, πολλές φορές η διατροφή μας είναι υπαίτια για τη χρόνια κόπωση και την κακή διάθεση που έχουμε. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε την ισορροπία του ph στον οργανισμό μας και ένας καλός τρόπος είναι από τις τροφές που λαμβάνουμε. Οι όξινες τροφές όπως ζυμαρικά, ψωμί, τυρί, αυγό, καφές, κακάο, αλκόολ, μοσχάρι, χοιρινό, μέλι, όσπρια κ.α. δημιουργούν ένα εχθρικό περιβάλλον για τον οργανισμό μας, επιβραδύνουν τον μεταβολισμό, ρίχνουν το ανοσοποιητικό, κουράζουν το μυικό σύστημα και γινόμαστε πιο επιρρεπείς στην κούραση και στις ασθένειες. Η οξείδωση των ελεύθερων ριζών από τις όξινες τροφές μας κάνει να γερνάμε γρηγορότερα, ενώ οι βιταμίνες και τα μέταλλα δεν απορροφώνται εύκολα. Η επιδερμίδα μας γίνεται πιο θαμπή.

Αντίθετα, οι αλκαλικές τροφές όπως μπρόκολο, λάχανο, σπανάκι, πιπεριά, ντομάτα, καρότο, ρύζι, πατάτα, γάλα, φράουλα, ανανά, μήλο, μπανάνα κ.α. αυξάνουν τους ρυθμούς του μεταβολισμού και της σωματικής ενέργειας, βελτιώνουν την απόδοση των μυών, έχουν αντιοξειδωτική δράση. Μας βοηθάνε να έχουμε καλύτερο και πιο βαθύ ύπνο, και μας προστατεύουν  από τα κρυολογήματα, τους πονοκεφάλους και τη γρίπη.

Τι λέτε μπορούμε να κρατηθούμε μακρυά από τους πειρασμούς;

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply