Blog
29
04
2013

Η μεγάλη εβδομάδα των λαθών

Από dimitranaskari 0

Μόλις ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα και όλο και περισσότεροι από εμάς αποφασίζουμε τώρα να κάνουμε την αποτοξίνωση που αποφεύγουμε  όλο το προηγούμενο διάστημα…

Η νηστεία, όμως, κρύβει για τη διατροφή μας πολλές παγίδες και, συνήθως, πολλές θερμίδες. Μπορεί να λείπει το κρέας, αλλά συχνά το αντικαθιστούμε με αρκετά μεγάλες ποσότητες θαλασσινών, που ναι μεν είναι πλούσια σε φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνες Β, αλλά και σε χοληστερόλη, και βέβαια ιδιαίτερα ανθυγιεινά, ειδικά όταν είναι τηγανητά.

Θεωρούμε καλύτερο και λιγότερο παχυντικό να τσιμπολογούμε στο πόδι για να ξεγελάσουμε την πείνα μας ελιές ή ξηρούς καρπούς, που μπορεί να είναι ωφέλιμοι, αλλά είναι θερμιδικές βόμβες. Έτσι όχι μόνο δε χορταίνουμε αλλά γεμίζουμε και με περιττές θερμίδες.

Είναι προτιμότερο να φάμε μια πλούσια και χορταστική σαλάτα με λίγα καρύδια, παρά ένα ολόκληρο μπωλ με καρύδια και αμύγδαλα. Τέλος, μπορεί ο χαλβάς να είναι νηστίσιμος και πολύ νόστιμος, αλλά δεν παύει να έχει αρκετή ζάχαρη και μπόλικες θερμίδες.

Για να μπορέσουμε και αυτή τη βδομάδα να κρατήσουμε το μέτρο και να γλυτώσουμε τα περιττά κιλά του Πάσχα, δεν παραλείπουμε ποτέ ένα καλό και πλούσιο πρωϊνό (με πορτοκαλάδα, φρυγανιές και μέλι), τρώμε πολλά λαχανικά και φρούτα και δε ξεχνάμε να έχουμε μικρά και τακτικά γεύματα μέσα στη μέρα.

Καλή νηστεία, λοιπόν!

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply