Blog
17
05
2011

Γυμναστική, απαραίτητη για τις γυναίκες όλων των ηλικιών

Από dimitranaskari 0

Ποιος είπε ότι μεγαλώνοντας, μπορούμε να αφήσουμε τον εαυτό μας και να ξεχάσουμε τη γυμναστική; Κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό, σύμφωνα με μια έρευνα του Harvard, που δημοσιεύτηκε πριν από ένα χρόνο στο Journal of the American Medical Association (JAMA)  και επισημαίνει ότι οι γυναίκες της μέσης ηλικίας χρειάζονται μια ολόκληρη ώρα άσκησης κάθε μέρα για να αποφύγουν τη λήψη βάρους όσο μεγαλώνουν.  Και αυτό, αν ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.

Η έρευνα ακολούθησε 30.000 γυναίκες άνω των 50 ετών για 14 χρόνια και έδειξε ότι για να μην πάρει κανείς βάρος μεγαλώνοντας πρέπει να αθλείται τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα,. Μπορεί βέβαια να “σπάσει” αυτή την μία ώρα γυμναστικής, κάνοντας 30 λεπτά το πρωί και 30 λεπτά το απόγευμα ή ακομά και σε τρία 20λεπτα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Αν πάλι είστε από τις γυναίκες που κάνουν δίαιτα, μπορείτε και με καθημερινή έντονη άσκηση μισής ώρας να διατηρήσετε το βάρος σας.  Βέβαια, περιττό να αναφέρουμε ότι τριάντα ή και είκοσι λεπτά άσκησης την ημέρα είναι πολύ καλύτερο από το να μην αθλείστε καθόλου. Μισή ώρα γυμναστική την ημέρα βοηθάει στην πρόληψη καρδιοαγγειακών νοσημάτων και άλλων προβλημάτων.

Από ότι φαίνεται, λοιπόν, οι γυναίκες της μέσης ηλικίας πρέπει να σκεφτούν ότι μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο μερικές φορές την εβδομάδα δεν αρκεί και θα πρέπει να βάλουν τη γυμναστική ή το pilates στο καθημερινό τους πρόγραμμα.

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply