5 ζουμεροί λόγοι για να φάτε αχλάδια
Πολλές φορές έχουμε επισημάνει πόσο σημαντικό είναι να εντάξουμε στη διατροφή μας την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Και πόσο μάλλον όταν περιέχουν εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Και μάλιστα τι καλύτερο από τα ζουμερά αχλάδια που θα τα βρείτε αυτήν την εποχή άφθονα στη λαϊκή και το σουπερμάρκετ;
Συγκεκριμένα, τα αχλάδια μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, καθώς περιέχουν πλούσιες φυτικές ίνες, που μειώνουν την απορρόφηση της LDL ή «κακής» χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος. Χάρη στις ίδιες φυτικές ίνες, τα αχλάδια βοηθούν εξαιρετικά την πέψη και βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αισθάνεστε έτοιμοι να κρυολογήσετε; Φάτε ένα αχλάδι. Ναι, ναι, δεν κάνουμε πλάκα. Όπως τα πορτοκάλια, τα αχλάδια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Είναι υποαλλεργικά, γεγονός που τα καθιστά ιδανική και ασφαλής τροφή για όλους όσους έχουν διαφόρων ειδών ευαισθησίες και αλλεργίες, καθώς και για τα παιδιά μας.
Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό, είναι αρκετά δροσιστικά και super ‘ενυδατικά’. Έτσι εξηγείται το πόσο ζουμερά είναι!
[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]