Blog
06
04
2016

Οι σουπερτροφές του Απριλίου

Από Elina Vaki 0

Ό, τι και να συμβαίνει γύρω μας, ένα είναι η αλήθεια: η άνοιξη είναι εδώ και ήρθε για να μείνει. Και τι καλύτερο από το να γευτούμε τα φρούτα και λαχανικά της εποχής που όχι μόνο είναι νόστιμα και υγιεινά, αλλά είναι και σούπερ θρεπτικά.

Φράουλες: πολύ πιο πλούσιες σε βιταμίνη C από τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ. Απολαύστε τες σκέτες ή και μέσα στη σαλάτα.

Σπαράγγια: πεντανόστιμα και πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Όπως και να τα δοκιμάσετε είναι εξαιρετικά, βραστά με λίγο λάδι ή σε ένα ριζότο.

Πράσα: στην ίδια οικογένεια με τα κρεμμύδια, αλλά πιο γλυκά και ηπιότερα στη γεύση. Πλούσια σε κάλιο και βιταμίνη C και ιδανικά σε σούπες ή ακόμη και μέσα στη μακαρονάδα σας.

Τέλος, τα συχνά παρεξηγημένα σέσκουλα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης K, καθώς και των βιταμινών C και A. Μπορεί να γίνει κάλλιστα η βάση της σαλάτας σας, αλλά και να τα απολαύσετε βραστά ή ακόμα και μέσα στην ομελέτα σας.

Απλά, φρέσκα και υγιεινά!

Comment
0

Leave a reply