Blog
13
12
2011

Μαθήματα ανατομίας σε 3D

Από modus vivendi 0

Φαντάζομαι λίγοι είναι αυτοί που αναγνωρίζουν τι aκριβώς απεικονίζει η παρακάτω φωτογραφία.

Εκτός και αν είστε γιατρός ή ειδικευόμενος και έχετε την ευκαιρία και δυνατότητα να δείτε εκ των έσω το ανθρώπινο σώμα και ό,τι είναι καλά κρυμμένο κάτω από τα μαλλιά και το δέρμα μας. Μετά την έλευση του Google Body Browser, του τρισδιάστατου αυτού μοντέλου  αναπαράστασης του ανθρώπινου σώματος, που λάνσαρε η Google περίπου ένα χρόνο πριν για να μας δείξει από τι είμαστε φτιαγμένοι, μια νέα τέτοια εφαρμογή κάνει την εμφανισή της και είναι ελεύθερη στο διαδίκτυο.

To Biodigital Human: Explore the Body in 3D! μάς καλεί να εξετάσουμε τo ανθρώπινο σώμα, ξεκινώντας από την βάση, που δεν είναι άλλη από το σκελετό μας, τα οστά μας και να χτίσει το σώμα μας από τα μέσα προς τα έξω, τα εσωτερικά όργανα, το καρδιαγγειακό, αναπνευστικό και ουροποιητικό σύστημα, τους μύες, τα νεύρα και ό,τι άλλο μεσολαβεί μέχρι αυτό που εμείς βλέπουμε, την επιδερμίδα μας.

Για εμάς τους ερασιτέχνες της ανατομίας, αλλά επαγγελματίες της κίνησης και του pilates, αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του ανθρώπινου σώματος, να δώσουμε στους μαθητές να καταλάβουν πώς ένας μυς συνδέεται με ένα άλλο ή και να απομονώσουμε συγκεκριμένους μύες, όπως τον εγκάρσιο κοιλιακό (tranversus abdominis) τον πιο εσωτερικό κοιλιακό μυ και τόσο σημαντικό για το pilates, που στηρίζει τον κορμό και όλη την σπονδυλική στήλη.

Με το Biodigital Human έχουμε τη δυνατότητα να στρέψουμε το σώμα είτε το ανδρικό είτε το γυναικείο προς όποια κατεύθυνση επιθυμούμε, να κάνουμε zoom in και zoom out σε όποιο μέρος του θελήσουμε, να προσθέσουμε όργανα, να απομονώσουμε μύες, να κάνουμε  bookmarks σε διάφορα σημεία του σώματος,  να πάρουμε screenshots, άλλα και να μάθουμε περισσότερα για συγκεκριμένες παθήσεις που σχετίζονται με συγκεκριμένους μύες.

Πρώτη δημοσίευση: Freeweird

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Comment
0

Leave a reply