Απολαύστε μια παγωμένη γρανίτα φράουλα
Εκμεταλλευτείτε τις τελευταίες φράουλες της φετινής χρονιάς και πιείτε μια ιδιαίτερη γρανίτα φράουλα. Ιδού η συνταγή:
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 500 γρ. φράουλες
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
- 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
- 200 ml νερό
- φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα
Ψιλοκόβουμε τις φράουλες, τις στρώνουμε σε ένα ταψί, έτσι ώστε να μην είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά για 5 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός), αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Μετά το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Χτυπάμε στο μπλέντερ, τις παγωμένες φράουλες μαζί με το σιρόπι και μοιράζουμε τη γρανίτα σε 4 ποτήρια.Γαρνίρουμε με φυλλαράκια δυόσμου και σερβίρουμε αμέσως.
Καλη μας απόλαυση!
Πηγή: Γλυκιές ιστορίες
[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]