Blog
25
04
2016

Η μεγάλη εβδομάδα των λαθών

Από Elina Vaki 0

Ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα και όλο και περισσότεροι από εμάς αποφασίζουμε τώρα να κάνουμε την αποτοξίνωση που αποφεύγουμε  όλο το προηγούμενο διάστημα…

Η νηστεία, όμως, κρύβει για τη διατροφή μας πολλές παγίδες και, συνήθως, πολλές θερμίδες. Μπορεί να λείπει το κρέας, αλλά συχνά το αντικαθιστούμε με αρκετά μεγάλες ποσότητες θαλασσινών, που ναι μεν είναι πλούσια σε φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνες Β, αλλά και σε χοληστερόλη, και βέβαια ιδιαίτερα ανθυγιεινά, ειδικά όταν είναι τηγανητά.

Θεωρούμε καλύτερο και λιγότερο παχυντικό να τσιμπολογούμε στο πόδι για να ξεγελάσουμε την πείνα μας ελιές ή ξηρούς καρπούς, που μπορεί να είναι ωφέλιμοι, αλλά είναι θερμιδικές βόμβες. Προτιμήστε τους ωμούς και όχι ανάλατους. Είναι προτιμότερο να φάτε μια πλούσια και χορταστική σαλάτα με λίγα καρύδια, παρά ένα ολόκληρο μπωλ με καρύδια και αμύγδαλα.

Προτιμήστε παξιμάδια ολικής άλεσης και συνδυάστε τα με ταχίνι ή/και μέλι. Η εποχή, επίσης, είναι γεμάτη νόστιμα φρούτα και λαχανικά, φράουλες, σπαράγγια, αγκινάρες και τόσα άλλα.

helainas-fruit-salad

Η Μεγάλη εβδομάδα είναι ιδανική για όσπρια, φτιάξτε μαυρομάτικα ή φακές σε σαλάτα με φρέσκες χρωματιστές πιπεριές, φρέσκοπ κρεμυδάκι και λίγο λευκό ξύδι ή και σε σούπα. Φάτε μικρές ποσότητες μαύρο ρύζι ή ζυμαρικά ολικής άλεσης! Εξαιρετική πηγή πρωτεϊνης είναι η κινόα, δοκιμάστε την!

Για να μπορέσουμε και αυτή τη βδομάδα να κρατήσουμε το μέτρο και να γλυτώσουμε τα περιττά κιλά του Πάσχα, δεν παραλείπουμε ποτέ ένα καλό και πλούσιο πρωϊνό, τρώμε πολλά λαχανικά και φρούτα και δε ξεχνάμε να έχουμε μικρά και τακτικά γεύματα μέσα στη μέρα.

Δεν χρειάζονται πολλά, μόνο λίγο προσοχή και καλή μας επιτυχία!

Συντάκτης: Elina Vaki

Comment
0

Leave a reply