Blog
04
01
2016

Έγραψαν για το modus vivendi και το blindfolded pilates μας

Από dimitranaskari 0

Το modus vivendi και το blindfolded pilates μας σε ειδικό αφιέρωμα στο WomenOnly.gr.

Αναδημοσιεύουμε:

Στο Blindfolded Pilates ή αλλιώς πιλάτες με τα μάτια κλειστά, καλύπτεις τα μάτια σου με μια ειδική μάσκα ύπνου ή έστω ένα μαύρο μαντίλι, “αδειάζεις” το μυαλό σου από τα περιττά, αυτοσυγκεντρώνεσαι και εκτελείς ασκήσεις στο πάτωμα, πάνω στο στρωματάκι, προσπαθώντας να νιώθεις και να “ακούς” το σώμα σου – έπειτα από λίγο η αίσθηση είναι απίστευτη!

Το πιλάτες με τα μάτια κλειστά:

Πρόκειται για μια σειρά ασκήσεων που εκτελούνται στο απόλυτο σκοτάδι, αφού πρώτα καλύπτονται τα μάτια με μάσκες.

Το blind folded pilates μας βοηθά να τελειοποιήσουμε την τεχνική μας. Κόβουμε τις εξωτερικές παρεμβολές και ακούμε μόνο το σώμα μας.

Μέσα από εξάσκηση και αφού χαλαρώσεις το πνεύμα σου, μαθαίνεις να ελέγχεις απόλυτα τις μυϊκές ομάδες που δουλεύεις και εκτελείς πιο σωστά τις αναπνοές, που ως γνωστόν είναι πολύ σημαντικές για το πιλάτες!

Όπως αναφέρουν στο blog τους, οι εκπαιδευτές του γυμναστηρίου modus vivendi που ξεκίνησαν πέρσι αυτή την τεχνική πιλάτες στην Ελλάδα:

“‘Οταν δοκιμάζουμε ένα καλό κρασί, όταν τρώμε μία λιχουδιά, όταν δίνουμε το πρώτο φιλί, κλείνουμε τα μάτια. Γιατί; Για να το απολαύσουμε περισσότερο. Κλείνοντας τα μάτια, αποκλείουμε από τον εγκεφαλό μας όλη την περιττή πληροφορία και εστιάζουμε σε αυτό που μας δίνει ευχαρίστηση. Ξεχνάμε το περιβάλλον γύρω μας και αδιαφορούμε για όποιον μας κοιτάζει. Έτσι μπορούμε πραγματικά να δοθούμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε”.

Τι κερδίζεις από το blindfolded pilates;

Με τον τρόπο αυτό το σώμα δεν “κλέβει” στις ασκήσεις, το μάθημα γίνεται πιο απαιτητικό και οι μαθητές κατακτούν τη σωστή τεχνική και την πολυπόθητη γράμμωση γρηγορότερα. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ένα πρόγραμμα με μεγάλη έμφαση στην τεχνική του pilates αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερα χαλαρωτικό.

Με την επίβλεψη έμπειρων δασκάλων, οι μαθητές εκτελούν σε ολιγομελή γκρουπ (μέχρι 10 άτομα) ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα ασκήσεων matwork pilates …στα τυφλά.

Προσοχή: Μιλώντας με το modus vivendi, πρέπει να ξέρεις ότι:

– το πιλάτες με τα μάτια κλειστά, προϋποθέτει πως έχεις ξανακάνει παραδοσιακό πιλάτες και είσαι εξοικειωμένη με τις βασικές ασκήσεις.

– αν είσαι σε στάδιο αρχαρίου, μπορείς να ξεκινήσεις σιγά σιγά, με τις πιο απλές ασκήσεις και να βγάζεις τη μάσκα σου, όποτε δεν νιώθεις εντελώς σίγουρη.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ.

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply