Pilates

Η μέθοδος pilates ενδυναμώνει το μυϊκό σύστημα, βελτιώνει την ευλυγισία και ισορροπία, διορθώνει κακές συνήθειες και λάθος στάσεις, και βοηθάει στην αποθεραπεία χρόνιων προβλημάτων.

Βασική αρχή της μεθόδου pilates είναι η σωστή αναπνοή, η οποία ενεργοποιεί την κίνηση του σώματος. Με την ενδυνάμωση του κέντρου σώματος και το συντονισμό και έλεγχο των κινήσεων, το σώμα ανακτά τη σωστή κίνηση και στάση.

Η μέθοδος pilates αποτελεί έναν πρωτοποριακό τρόπο άσκησης που κινητοποιεί το σώμα στο σύνολό του και βελτιώνει την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής.

Pilates, μια υπόθεση προσωπική

Στο modus vivendi το pilates είναι υπόθεση προσωπική.

Το εξειδικευμένο μας προσωπικό καταγράφει το ιατρικό σας ιστορικό (τραυματισμούς, μυοσκελετικά προβλήματα, ευαισθησίες κοκ.), λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες εργασίας σας (καθιστική ζωή, δουλειά γραφείου κοκ.) και τις προσωπικές φιλοδοξίες και στόχους. Με αυτόν τον τρόπο, διαμορφώνει ένα πλήρως προσωποποιημένο πρόγραμμα γυμναστικής, που απευθύνεται στις ανάγκες κάθε σώματος ξεχωριστά με πιο γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα.

Μαθήματα

Τα μαθήματα είναι απολύτως προσωποποιημένα. Κάθε μαθητής ξεκινάει με δύο ιδιαίτερα μαθήματα, στα οποία διαμορφώνεται το προσωπικό του πρόγραμμα από τους καθηγητές του modus vivendi.

Στη συνέχεια, οι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν με ιδιαίτερα μαθήματα, εφόσον το επιθυμούν ή να συμμετέχουν στα ολιγομελή τμήματα (max 5 άτομα). Στα ωριαία αυτά τμήματα κάθε μαθητής ακολουθεί το προσωπικό του πρόγραμμα υπό την παρακολούθηση του εξειδικευμένου προσωπικού του modus vivendi.

Εξειδικευμένα όργανα pilates

Η μέθοδος pilates εφαρμόζεται με τον πλέον ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο με τα ειδικά μηχανήματα pilates. Φτιαγμένα από φυσικά υλικά όπως ξύλο, μέταλλο και δέρμα, τα μηχανήματα αυτά έχουν σχεδιαστεί, έτσι ώστε να αποτρέπουν τυχόν τραυματισμούς σε αρχάριους χρήστες και να αποφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Όπως έλεγε ο ίδιος ο θεμελιωτής της μεθόδου J.H. Pilates: «Σε δέκα μαθήματα θα νιώσετε τη διαφορά, σε είκοσι θα δείτε τη διαφορά και σε τριάντα θα έχετε ένα νέο σώμα».

To modus vivendi διαθέτει τα εξειδικευμένα όργανα pilates, όπως reformers, wall units, cadillac, combo chair, καθώς και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τις ασκήσεις εδάφους με στρώματα, arc-barrels, foam rollers, rings, therabands-λάστιχα, rotation boards, μπάλες physioballs κοκ.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Άτομα που επιθυμούν ένα νέο σώμα και μια καινούρια στάση
  • Αθλητές που αποζητούν να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο του σώματός τους και να κατακτήσουν ταχύτητα και ισορροπία
  • Χορευτές που επιζητούν την τελειότητα στην τεχνική τους
  • Άνδρες που επιθυμούν ενδυνάμωση και γράμμωση του μυϊκού τους συστήματος
  • Εγκύους και γυναίκες σε λοχεία  
  • Άτομα με χρόνια προβλήματα της σπονδυλικής στήλης και του μυϊκού συστήματος: σκολίωση, λόρδωση, αυχενικό σύνδρομο, δισκοπάθεια, κοκ.  
  • Άτομα σε φάση αποθεραπείας από τραυματισμούς, ατυχήματα και σε μετεγχειρητική αγωγή

Νέα τμήματα

Φέτος λειτουργούν στο modus vivendi τα παρακάτω νέα τμήματα pilates.

Blindfolded pilates

H αλλιώς με τα μάτια κλειστά. Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα pilates όπου οι μαθητές μας έχουν τα μάτια τους καλυμμένα με μάσκες και εκτελούν τις ασκήσεις τους στο πάτωμα. Η ιδέα μας γεννήθηκε από την ανάγκη να εστιάσουμε στο σώμα μας, να νιώσουμε την αναπνοή μας, να αποκτήσουμε την τέλεια τεχνική, αποκλείοντας εξωτερικά ερεθίσματα που μας αποδιοργανώνουν.

Με τον τρόπο αυτό το σώμα δεν "κλέβει" στις ασκήσεις, το μάθημα γίνεται πιο απαιτητικό και οι μαθητές κατακτούν τη σωστή τεχνική και την πολυπόθητη γράμμωση γρηγορότερα. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ένα πρόγραμμα με μεγάλη έμφαση στην τεχνική του pilates αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερα χαλαρωτικό

Με την επίβλεψη έμπειρων δασκάλων, οι μαθητές εκτελούν σε ολιγομελή γκρουπ (μέχρι 10 άτομα) ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα ασκήσεων matwork pilates ...στα τυφλά.

Matwork pilates

Χωρίς τη δέσμευση ενός προσωπικού προγράμματος και με τον πιο οικονομικό τρόπο δημιουργήσαμε τα τμήματα matwork pilates. Στα μαθήματα matwork pilates με την καθοδήγηση και τη διαρκή επιτήρηση έμπειρων pilates instructors μπορείτε να δοκιμάσετε σειρά ασκήσεων pilates στο πάτωμα, με ειδικά αξεσουάρ όπως μπάλες και λάστιχα.

Το matwork pilates είναι ένας εύκολος και δημιουργικός τρόπος ομαδικής εκγύμνασης που μας βοηθάει να ενδυναμώσουμε το μυϊκό μας σύστημα, να αλλάξουμε τη στάση του σώματος, καθώς και να αποκτήσουμε ευλυγισία, ισορροπία και καλύτερο έλεγχο του σώματός μας.

Με ευρεία γκάμα ασκήσεων, το matwork pilates είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα, άνδρες και γυναίκες.

Cardio pilates

Για όσους επιθυμούν τα οφέλη του pilates αλλά και την πρόκληση ενός δυναμικού, αεροβικού προγράμματος δημιουργήσαμε τμήματα cardio pilates. Με έντονα στοιχεία αερόβιας γυμναστικής, το cardio pilates στόχο έχει την ενδυνάμωση και σύσφιξη για όσους επιθυμούν γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα.

Παντρεύοντας τις τεχνικές του χορού (σύγχρονου και μπαλέτου),του pilates και της αεροβικής, το cardio pilates αποσκοπεί στον καλύτερο έλεγχο του σώματός μας και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, βοηθώντας στην απώλεια βάρους και στο κάψιμο του λίπους.