Χορός

Στο modus vivendi, ο χορός δεν είναι υπόθεση απλής διδασκαλίας και αυστηρής πειθαρχίας. Είναι θέμα εκφραστικότητας, δημιουργικότητας και προσωπικότητας.

Στο modus vivendi, λειτουργούν τμήματα μπαλέτου, σύγχρονου χορού και jazz τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Πεπειραμένοι δάσκαλοι σας εισάγουν στις βασικές αρχές του μπαλέτου, και σας μαθαίνουν να εκφράζεστε μέσα από την κίνηση και τις τεχνικές του σύγχρονου χορού.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χορό, να ανακαλύψουν το παιχνίδι μέσα από την κίνηση και να εξοικειωθούν με το σώμα τους με την επαφή τους με τη μουσική.

Μέσα από τα διαφορετικά είδη χορού, οι ενήλικες έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά μέσω της μουσικής, μακριά από τις πιέσεις και το άγχος της καθημερινότητας και να ανακαλύψουν την προσωπική τους κίνηση.

Μπαλέτο

Για το μπαλέτο, λειτουργούν τα εξής ολιγομελή τμήματα όλων των επιπέδων και ηλικιών:

  • Ένα ειδικό πρωτοποριακό τμήμα θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά 3,5 ετών, όπου μέσω του χορού, τα παιδιά μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται το ρυθμό, να αποκτούν αίσθηση του χώρου, να δημιουργούν διαφορετικά σχήματα, και να χορεύουν αρμονικά και ομαδικά μεταξύ τους
  • Ξεχωριστά τμήματα μπαλέτου για παιδιά ηλικίας από 4,5 έως 13 ετών

Pilabarre

Αντλώντας από το ευρύ λεξιλόγιο του χορού, τo dance pilates εμπλουτίζει την τεχνική του pilates με τη δυναμική του κλασικού χορού. Με βάση τις αρχές του κλασικού χορού, αλλά και την τεχνική του pilates, tο σώμα δεν γυμνάζεται απλά, αλλά αποκτά πλαστικότητα και ελαστικότητα, καθώς μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε αρμονικά όλα τα μέλη του σώματος μας.

Αυτοσχεδιασμός και σεμινάρια

Κατά τη διάρκεια του χρόνου διοργανώνονται σεμινάρια σύγχρονου χορού, χοροθεραπείας και αυτοσχεδιασμού με προσκεκλημένους χορευτές από τη διεθνή σκηνή.